Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: чотири керівники УЦОЯО отримали повістки на допит


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У рамках розслідування справи про незаконне втручання в єдину систему оцінювання якості освіти повістки на допит вручили керівникам Українського центру оцінювання якості освіти, повідомили в Генпрокуратурі України.

«Повістки отримали всі керівники центру, чотири людини», – повідомив заступник генерального прокурора України Олег Заліско.

За його словами, найближчими днями оголосять підозру конкретним службовим особам центру.

«Позиція Генеральної прокуратури в даному випадку є чіткою: якщо це керівник органу, його заступники, відповідно в такому випадку буде ухвалене однозначне рішення про звернення в суд про обрання запобіжного заходу, арешту», – сказав Заліско.

21 липня генпрокурор Віктор Шокін заявив, що Генпрокуратура України, Служба безпеки і Міністерство внутрішніх справ проводять спецоперацію із затримання високопосадовців Міносвіти, яких підозрюють у зловживанні службовим становищем. За його словами, йдеться про керівництво Центру оцінювання якості освіти.

У Міносвіти заявили, що слідчі дії не несуть загрози для вступної кампанії. За повідомленням, станом на 21 липня жоден працівник центру не був затриманий.

Український центр оцінювання якості освіти створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

XS
SM
MD
LG