Доступність посилання

ТОП новини

У центрі оцінювання якості освіти звинувачують силовиків у тиску


Колектив Українського центру оцінювання якості освіти відкидає заяви представників правоохоронних органів про можливі порушення в роботі центру.

«Розцінюємо проведення представниками силових структур «спецоперації» в офісах Українського центру на самому початку вступної кампанії як грубий тиск на директора й адміністрацію Центру, намагання очорнити діяльність нашої установи та спробу знищити систему ЗНО загалом. Вважаємо, що такі дії дискредитують усіх працівників Українського центру, а також тисячі освітян, яких так чи інакше залучено до процесу ЗНО, які повірили в справедливість такої системи оцінювання і робили все для її функціонування», – йдеться в заяві колективу, оприлюдненій на сайті центру.

За словами працівників центру, система зовнішнього незалежного оцінювання в Україні дозволила подолати корупцію при вступі до вишів, а закиди на адресу центру часто лунають від тих, кого позбавили можливості «заробляти» під час вступної кампанії.

У заяві йдеться, що вчора працівники не мали можливості зробити жодних заяв, оскільки під час проведення слідчих дій були позбавлені можливості користуватися будь-якими засобами зв’язку.

21 липня генпрокурор Віктор Шокін заявив, що Генпрокуратура України, Служба безпеки і Міністерство внутрішніх справ проводять спецоперацію із затримання високопосадовців Міносвіти, яких підозрюють у зловживанні службовим становищем. За його словами, йдеться про керівництво Центру оцінювання якості освіти. 22 липня в ГПУ повідомили, що чотири керівники центру оцінювання якості освіти отримали повістки на допит.

У Міносвіти заявили, що слідчі дії не несуть загрози для вступної кампанії.

Український центр оцінювання якості освіти створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

XS
SM
MD
LG