Доступність посилання

ТОП новини

Керівника центру оцінювання якості освіти відсторонили на час розслідування


Ігор Лікарчук
Ігор Лікарчук

Кабінет міністрів відсторонив керівника Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука на час розслідування, яке здійснює Генеральна прокуратура.

«Уряд сьогодні розглянув це питання і вирішив відсторонити від виконання своїх обов'язків на час проведення розслідування Лікарчука Ігоря Леонідовича, оскільки дійсно є питання, на які треба дати відповіді», – сказав міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Глава Міносвіти зазначив, що усунення Лікарчука жодним чином не позначиться на вступній кампанії.

Квіт зауважив, що особисто довіряє Лікарчуку, вважає його професіоналом і порядною людиною. При цьому він додав, що з ім’ям керівника УЦОЯО пов’язана вся нинішня система незалежного оцінювання якості освіти.

21 липня генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що керівництво Українського центру оцінювання якості освіти підозрюють у зловживанні службовим становищем і найближчим часом його буде затримано.

Перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун повідомила ввечері 21 липня, що вранці вдома у директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука та його першого заступника Володимира Винника відбувалися обшуки.

Як повідомили 22 липня у Генпрокуратурі, за результатами обшуків в Українському центрі оцінювання якості освіти і за місцем проживання його окремих службових осіб виявили комп’ютерну техніку, з якої проводилось втручання в систему, та кошти у сумі 130 тисяч доларів.

У ГПУ також запевнили, що в найближчі дні буде оголошена підозра конкретним службовим особам центру.

Український центр оцінювання якості освіти створений у 2005 році. Серед завдань центру – підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

XS
SM
MD
LG