Доступність посилання

ТОП новини

Уряд: в Україні посилять боротьбу із материнською смертністю


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство охорони здоров’я України впроваджує нову систему конфіденційного дослідження випадків материнських смертей в Україні, яка дасть можливість детально аналізувати усі етапи послідовності надання допомоги жінці до і під час пологів. Сьогодні в МОЗ України відбулася її офіційна презентація для регіональних фахівців в області акушерства і гінекології.

Принцип системи – виявлення причини смерті кожної жінки шляхом анонімного анкетування усіх, «хто був учасником конкретного випадку», заявила Гунта Лаздане, програмний менеджер регіональний радник із сексуального та репродуктивного здоров’я з Регіонального Європейського бюро ВООЗ.

МОЗ України спільно з міжнародними партнерами заявляє, що це допоможе суттєво знизити рівень материнської смертності в Україні і покращити здоров’я матерів і дітей.

«Міністерство охорони здоров’я завжди приділяло особливу увагу здоров’ю матерів і дітей. Динаміка зниження материнської смертності в Україні позитивна, але нестабільна. Для ефективного покращення материнського здоров’я необхідно найперше зрозуміти проблеми, які стоять на нашому шляху. Сьогодні ми робимо ще один крок вперед у цьому напрямку», – заявив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський.

За даними Міністерство охорони здоров’я України, станом на 2014 рік показник материнських втрат від початку реформи медичного обслуговування знизився на 21 відсоток.

XS
SM
MD
LG