Доступність посилання

ТОП новини

Місцеві вибори на Донбасі мають відбутися в умовах політичного плюралізму – активісти


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Громадські активісти Донбасу пропонують владі створити на звільненій території Донеччини і Луганщини координаційні центри, щоб не допустити до участі у місцевих виборах політиків, які скомпрометували себе або яких підозрюють у підтримці сепаратизму. Про це заявив координатор громадського руху «Сильні громади Донеччини» Валентин Краснопьоров.

За його словами, це дозволить також забезпечити рівний доступ політичних сил до виборчої кампанії на звільнених територіях Донеччини і Луганщині.

«Ми прекрасно розуміємо, що якщо не сформувати координаційні центри у Маріуполі, Слов’янську, Красноармійську і Сєвєродонецьку, то представники політичних партій, громадськості і ЗМІ не зможуть координувати свої дії під час виборчої кампанії і на майбутніх виборах. Вибори знову опиняться під загрозою. Ми також обов’язконо визначимо критерії для майбутніх політичних представників – кандидатів у депутати і мери міст», – зазначив Краснопьоров.

Вимогу «Сильних громад Донеччини» сформувати координаційні центри і забезпечити політичний плюралізм на місцевих виборах підтримали всеукраїнська неурядова організація «Центр.UA» і активісти «Донбас SOS».

17 липня Верховна Рада проголосувала за проект постанови про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня.

Документ передбачає, що місцеві вибори на території Криму та тимчасово окупованій території Донбасу не призначаються.

Верховна Рада також визначила, що те, чи зможуть голосувати виборці прифронтових, звільнених районів і міст Луганської і Донецької областей, вирішуватиме ЦВК.

XS
SM
MD
LG