Доступність посилання

ТОП новини

Французькі сенатори у Криму відвідають музеї і зустрінуться з «керівниками» півострова


Французькі сенатори прибули до Криму, Сімферополь, 23 липня 2015
Французькі сенатори прибули до Криму, Сімферополь, 23 липня 2015

Групу французьких сенаторів, які прилетіли до Криму у четвер увечері, в аеропорту Сімферополя зустрів так званий «голова Держради Криму» Володимир Константинов, його «перший заступник» Костянтин Бахарев і член «президії» Юхим Фікс. Про це повідомили у прес-службі «парламенту» Криму.

«Вперше з моменту вступу Республіки Крим та Севастополя до складу Російської Федерації на правах суб’єктів на півострів прибула група французьких парламентаріїв на чолі з членом комісії Національних зборів Французької Республіки у закордонних справах Тьєррі Маріані», – мовиться у повідомленні прес-служби.

У рамках дводенного візиту французькі депутати зустрінуться з чинним головою окупованого Криму Сергієм Аксьоновим, ще з Володимиром Константиновим та «головою» Севастополя Сергієм Меняйлом.

Програмою візиту передбачено відвідування низки музейних комплексів і меморіалів Ялти і Севастополя, знайомство з приморськими містами, спілкування з мешканцями та гостями півострова.

Раніше сьогодні голова Національних зборів (нижньої палати французького парламенту) Клод Бартолон заявив, що депутати, які відвідують Крим без узгодження з владою України, не можуть виступати від імені французьких законодавців і використовувати бюджетні кошти для поїздки.

Виступаючи на закритому засіданні парламентської комісії із закордонних справ, голова МЗС Франції Лоран Фаб’юс, зі свого боку, заявив, що шокований таким демаршем, оскільки сам факт поїздки може бути використаний російськими ЗМІ для виправдання політики Москви щодо України.

У МЗС України вважають візит французьких політиків до Криму неповагою до українського суверенітету.

Понад десять французьких політиків на чолі з Тьєррі Маріані 22 липня ввечері прибули у Москву, а 23 липня після зустрічей у Держдумі вирушили до Криму.

Тьєррі Маріані є членом комісії національних зборів Франції з міжнародних справ (нижньої палати парламенту). Разом з президентом Російської залізниці Володимиром Якуніним він є співпрезидентом асоціації «Франко-російський діалог». У квітні Маріані разом з іншими депутатами приїжджав до Москви всупереч позиції голови нижньої палати французького парламенту Клода Бартолона.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

XS
SM
MD
LG