Доступність посилання

ТОП новини

У Концепції інформбезпеки передбачать статтю для Криму – Костинський


Сергій Костинський
Сергій Костинський

Концепція інформаційної безпеки України вже розроблена і перебуває на обговоренні, однак питання Криму вимагає окремої статті. Таку думку висловив радник міністра інформаційної політики України Сергій Костинський, повідомляє «Крим.Реалії».

«У Криму є необхідність в окремому документі. Не може концепція з безпеки України вирішувати тактичні питання. Проблема окупованої території – це тактичне питання, до якого має бути розроблений окремий документ, і я дуже сподіваюся, що ми це зробимо, оскільки є готовність експертів, медіа-експертів. Зараз це питання тільки ресурсів», – зазначив Костинський.

Він додав, що Концепція інформаційної безпеки України вже розроблена експертною радою при Міністерстві інформаційної політики, і зараз документ проходить процес публічного обговорення у регіонах України.

У середу, 22 липня, представник ОБСЄ зі свободи засобів інформації Дуня Міятович заявляє, що деякі положення Концепції інформаційної безпеки України можуть мати негативний вплив на ЗМІ.

Того ж дня у Києві презентували експертні висновки та рекомендації, розроблені офісом представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ до проекту Концепції інформаційної безпеки України, і оголосили про подальші спільні ініціативи Міністерства інформаційної політики та ОБСЄ щодо надання українському уряду підтримки в удосконаленні державної інформаційної та комунікаційної політики.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець пообіцяв, що у вересні Україна отримає Концепцію інформаційної безпеки, розроблену з міжнародними експертами. ​

У червні експертна рада при Міністерстві інформаційної політики закінчила роботу над Концепцією інформаційної безпеки України. Мова йде про стратегічну парадигму того, які виклики наразі має Україна в медіапросторі та як гарантувати свободу слова.

XS
SM
MD
LG