Доступність посилання

ТОП новини

Під час спецоперації у Чернігові силовики вилучили гранатомети, міни і автомати


Силовики показали зброю і вибухівку, вилучену під час обшуків в Чернігові
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

Силовики показали зброю і вибухівку, вилучену під час обшуків в Чернігові

Упродовж четверга, 23 липня, у Чернігові СБУ спільно з міліцією провели понад 20 обшуків. Під час цього були вилучені кулемет, автомати Калашникова, 13 грант РГД-5, три гранати Ф-1, понад 1800 набоїв, півтора кілограма тротилу, шість пістолетів, карабіни, 9 ручних протитанкових гранатометів РПГ-22, 10 протитанкових та протипіхотних мін.

За словами керівника спеціальної групи МВС України Івана Стойка, така концентрація нелегальної зброї у місті пов’язана з довиборами на 205-му окрузі, що 26 липня відбудуться у місті.

«Уявіть собі, від пістолетів до гранатометів. Те, що мало б захищати Україну на кордоні, воно зараз тут. Оце саме та дестабілізація, якої хочуть певні сили. Два дні залишається до виборів і готуються різні політичні сили. Хтось таким чином, хтось іншим. Але все це тут сконцентровано, щоб вчиняти незаконні дії, а саме – провокації під час виборів», – заявив Стойко.

Силовики заявили, що не всі затримані під час обшуків є місцевими мешканцями. Водночас, у міліції не назвали імен чи назв політичних сил, які можуть бути причетними до зазначених провокацій.

Сьогодні близько 7-ї ранку у Чернігові у готелі «Україна» відбувся обшук у 12-ти номерах, де мешкають агітатори кандидата у народні депутати Геннадія Корбана. Як повідомили у міліції, ніяких заборонених предметів там не знайшли.

XS
SM
MD
LG