Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявив про погіршення ситуації на Донбасі у розмові «нормандської четвірки»


(П-Л) президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Росії Володимир Путін (архівне фото)
(П-Л) президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Росії Володимир Путін (архівне фото)

Президент України Петро Порошенко констатував погіршення безпекової ситуації на Донбасі. Про це він заявив у четвер увечері під час телефонної розмови у «нормандському форматі» з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентами Франції Франсуа Олландом та Росії Володимиром Путіним.

«Президент України констатував погіршення безпекової ситуації на Донбасі, зокрема збільшення кількості обстрілів з боку бойовиків», – йдеться у повідомленні Адміністрації президента.

«Глава української держави особливо наголосив на необхідності звільнення усіх заручників, в тому числі незаконно утримуваних осіб на території Росії, зокрема Надії Савченко», – додали у канцелярії українського президента.

За інформацією Адміністрації президента, сторони також обговорили питання майбутніх виборів у деяких районах Донбасу. Петро Порошенко наголосив на неприпустимості проведення запланованих сепаратистами на 18 жовтня і 1 листопада «псевдовиборів», які не матимуть юридичних наслідків.

Востаннє лідери держав розмовляли минулого тижня. Тоді лідери Франції й Німеччини в розмові з колегами з України й Росії закликали повністю виконати весь комплекс заходів мінських домовленостей до кінця року. Йшлося, серед іншого, про необхідність домовитися про відведення озброєнь менших калібрів і танків і про демілітаризацію й розмінування території біля села Широкина.

XS
SM
MD
LG