Доступність посилання

ТОП новини

США за понад 10 років помилково відправили у кілька країн зразки живих бактерій сибірки


Бактерії сибірки під мікроскопом
Бактерії сибірки під мікроскопом

Американські чиновники з міністерства оборони заявляють про системні проблеми, викликані помилковим відправленням армією США зразків живих бактерій сибірки (або сибірської виразки) у 86 лабораторій по всьому світу упродовж понад 10 років. Про це заявили представники Пентагона на брифінгу напередодні за підсумками завершення службового розслідування.

Армійці кажуть, що половину зі зразків бактерій сибірськи, які знаходяться в лабораторії при полігоні Дагвей в штаті Юта, «знешкодити не вдалося».

Саме звідти живі зразки були помилково відправлені по світу, зокрема в комерційні лабораторії і державні установи, розташовані в Австралії, Великобританії, Канаді, Німеччині, Італії, Японії, Південній Кореї, а також у 20 американських штатів і у Вашингтон.

Повідомляється, що тоді лабораторії отримали «ймовірно дезактивовані зразки, які були живими».

Пентагон оголосив, що проводить нове розслідування для визначення осіб з Дагвей, які допустили цей «витік». Про нього стало відомо ще у травні. Тоді задля превентивних заходів 31-й людині, що могла контактувати зі зразками, надали ліки, але про когось, хто захворів, не повідомлялось.

XS
SM
MD
LG