Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії оголосить вирок лідеру БОРНу


Ілля Горячев
Ілля Горячев

Московський міський суд 24 липня оголосить вирок лідеру БОРНу (Бойова організація російських націоналістів) Іллі Горячеву, якого присяжні раніше визнали винним в організації всіх інкримінованих йому п’яти вбивств.

Як випливає з вердикту колегії, підсудний віддав наказ убити антифашистів Федора Філатова й Іллю Джапарідзе, адвоката Станіслава Маркелова, студента, уродженця Азербайджану Расула Халілова і громадянина Таджикистану Салохіддіна Азізова.

У ході обговорення юридичних наслідків вердикту держзвинувачення зажадало для Горячева довічного позбавлення волі.

Захист вважає, що, незважаючи на обвинувальний вердикт присяжних, суд може винести Горячеву виправдувальний вирок, повідомляє російська агенція «Інтерфакс». Крім того, адвокати вважають, що їхньому підзахисному не може бути призначене довічне ув’язнення за законом про екстрадицію. «Горячев був екстрадований з Сербії, там за подібний злочин максимум дають 40 років позбавлення волі», – сказав адвокат Микола Полозов.

Розгляд справи стосовно Іллі Горячева у присутності колегії присяжних почався 2 червня. Горячев заперечує свою провину.

За версією слідства, в середині 2008 року в Москві Горячев і Микита Тихонов, що зараз відбуває довічний термін, створили екстремістське співтовариство і озброєну групу БОРН. Метою групи стали вбивства громадян за мотивами ідеологічної і національної ненависті й ворожнечі, посягання на життя співробітників правоохоронних органів, вважають слідчі.

31 березня вердиктом присяжних Московського обласного суду інші учасники організації були визнані винними в участі в БОРНі та скоєнні дев’яти вбивств за мотивами ідеологічної й національної ненависті і ворожнечі. Суд засудив їх до тривалих термінів ув’язнення, в тому числі до довічного позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG