Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Ланьо виїхав з України – Тандіт


Радник голови СБУ Юрій Тандіт
Радник голови СБУ Юрій Тандіт

Радник голови СБУ Юрій Тандіт повідомляє, що народний депутат України Михайло Ланьо виїхав з України, перетнувши кордон у південно-західному напрямку.

«Перетин кордону був по лінії південно-західного напрямку, ніхто з нас не міг йому завадити здійснити цей перетин», – сказав Тандіт в ефірі «5 каналу».

Він наголосив, що Ланьо має статус народного депутата і жодна зі служб не може обмежувати його пересування, поки він має депутатську недоторканність.

Ланьо цього тижня вже намагався залишити Україну, однак прикордонники його не випустили.

11 липня вдень у Мукачеві виникла стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення народного депутата Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє осіб, близько десятка були поранені. В СБУ повідомили, що через події в Мукачеві розслідують чотири кримінальні провадження – за статтями про створення злочинної організації, терористичний акт, незаконне поводження зі зброєю та хуліганство. У Генпрокуратурі заявляли про затримання чотирьох людей за фактом участі у «злочинній організації та вчинення терористичних актів» у Мукачеві.

XS
SM
MD
LG