Доступність посилання

ТОП новини

Статус учасника бойових дій отримали понад 39 тисяч правоохоронців


Shutterstock
Shutterstock

Статус учасника бойових дій отримали понад 39 тисяч правоохоронців, серед яких понад 16 000 співробітників міліції та понад 13600 бійців Національної гвардії України.

Про це йдеться в повідомленні МВС України.

«Станом на 24 липня після розгляду відповідними комісіями матеріалів про визнання учасниками бойових дій було прийнято рішення про надання статусу учасника бойових дій 39041 працівнику органів внутрішніх справ, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій», − наголошується в повідомленні.

Серед них −16145 працівників міліції та 13 667 військовослужбовців НГУ. Також статус учасника бойових дій отримали 8892 працівника Держприкордонслужби та 337 працівників ДСНС.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за оцінками ООН, тут загинули понад 6,5 тисяч людей. Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG