Доступність посилання

ТОП новини

У Києві мітингували під посольством Росії


Учасники акції протесту під посольством Росії заявили про «провокацію»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

У Києві біля посольства Росії відбулася акція протесту. Її учасники висловлювали солідарність із українськими політв’язнями в Росії, виступали проти агресії Росії проти України, вимагали від Росії звільнити українських патріотів і російських націоналістів, які симпатизують Україні.

За даними телеканалу «112 Україна», організували акцію представники громадянського корпусу полку «Азов». На місці були присутні і українські активісти, і російські націоналісти, які воюють за Україну у складі добровольчого полку «Азов».

Під час акції до неї підійшли молоді люди, які мали з собою нацистську символіку і прапори. Активісти заявили, що ці люди не причетні до їхньої акції, й назвали їх провокаторами.

Прес-аташе посольства Росії в Україні Олег Гришин сказав із приводу акції, що в пікетуванні брало участь близько 60 осіб. Як сказав він агентству «Інтерфакс-Україна» і російському «ТАСС», акція відбулася мирно, її учасники поводилися спокійно.

Нині в Росії перебуває за ґратами кілька громадян України, викрадених із її території чи затриманих у Криму після окупації півострова; їх судять за кримінальними звинуваченнями, що їх активісти і правозахисники називають політично мотивованими.

XS
SM
MD
LG