Доступність посилання

ТОП новини

Бахрейн вирішив відкликати посла з Ірану через заяви іранських лідерів


Прапори Бахрейну (л) та Ірану (п)
Прапори Бахрейну (л) та Ірану (п)

Бахрейн вирішив у суботу відкликати свого посла з Ірану на знак протесту проти «ворожих» заяв іранських лідерів, повідомило офіційне агентство BNA.

Як мовиться в повідомленні, Верховна рада з питань ісламу Бахрейну «рішуче засудила постійне кричуще втручання Ірану у внутрішні справи Бахрейну з метою похитнути стабільність королівства і розпалити напруженість».

Незадовго до цього повідомлення комітет із закордонних справ парламенту Бахрейну закликав провести позачерговий саміт арабських держав, щоб обговорити «втручання з боку Ірану».

Міністерство закордонних справ Бахрейну вже викликало 19 липня тимчасового повірника у справах Ірану, щоб висловити протест проти заяви верховного керівника Ірану аятоли Алі Хаменеї.

Попереднього дня, 18 липня, іранський чільник заявив, що досягнена зі світовою спільнотою домовленість про ядерну програму Тегерана не змінить його підтримки урядам Сирії й Іраку, а також «придушеним народам» у Ємені й Бахрейні чи палестинцям.

У випадку з Єменом і Бахрейном, де при владі перебувають суніти, йдеться про підтримку шиїтським Іраном місцевих шиїтів і, як кажуть у цих країнах, підбурювання їх із боку Тегерана на противладні виступи чи й повстання.

XS
SM
MD
LG