Доступність посилання

ТОП новини

На місці вильоту в останній рейс військових, загиблих під Луганськом, провели жалобні заходи


Пам’ять загиблих у збитому сепаратистами літаку вшанували у Дніпропетровську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00

У Дніпропетровському міжнародному аеропорті в суботу вшанували пам’ять бійців, загиблих у літаку Іл-76, збитому сепаратистами понад рік тому під Луганськом. Жалобний захід приурочили до роковин того дня, коли ховали загиблих.

В урочистостях просто неба, на злітно-посадковій смузі аеропорту, звідки влітку 2014 року десантники вирушили у свій останній рейс, взяли участь рідні й близькі загиблих, військовослужбовці, представники влади і духовенства. Пам’ять полеглих вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом.

Працівники аеропорту показали родичам, де востаннє відпочивали десантники перед вильотом, де завантажувались до літака, звідки відбувся сам виліт. Священик відслужив панахиду, рідні поклали квіти до імпровізованої «стіни» з фотографій загиблих та до монумента всім загиблим авіаторам на території аеропорту.

За словами родичів загиблих бійців, тієї ночі до аеропорту в Луганську вирушило три літаки з українськими військовими, один із них був збитий, ніхто із військовослужбовців не вцілів. Як повідомили рідні, слідство у справі вже завершене, наразі триває ознайомлення з матеріалами адвоката підозрюваного в службовому недбальстві високопосадовця Генерального штабу. Родичі очікують, що невдовзі справу передадуть до суду.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було уражено літак Іл-76МД. Він загорівся та впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців зведеного підрозділу військової частини А1126 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Усі загинули. Першому заступникові керівника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Вікторові Назарову оголосили про підозру в недбалому ставленні до служби, наслідком чого стала загибель військових.

XS
SM
MD
LG