Доступність посилання

ТОП новини

США привітали боротьбу Туреччини проти «Ісламської держави»


Сполучені Штати Америки привітали зусилля Туреччини, спрямовані на боротьбу проти екстремістського угруповання «Ісламська держава», заявив представник Білого дому.

Заява пролунала на прес-конференції в Найробі під час візиту до Кенії президента США Барака Обами по тому, як у суботу, 25 липня, Туреччина завдала повітряних і артилерійських ударів по позиціях угруповання в Сирії.

Крім того, тоді ж були завдані удари по об’єктах курдських повстанців на півночі Іраку, в регіоні Іракського Курдистану, де також мають свої бази турецькі курди.

Анкара заявила, що ці удари вразили сховища і склади забороненого збройного угруповання турецьких курдів «Робітнича партія Курдистану».

Про те, що було цілями ударів проти «Ісламської держави» в Сирії, Туреччина не повідомила.

Після згаданого обстрілу курдських об’єктів «Робітнича партія Курдистану» заявила, що чинне доти перемир’я з Туреччиною втратило сенс. Пізно ввечері в суботу саме курдські повстанці, як вважають, підірвали заміноване авто біля машини турецьких військових у провінції Діярбакир, де більшість населення становлять курди. Тоді двоє військових загинули, ще четверо були поранені.

XS
SM
MD
LG