Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК про вибори в Чернігові: явка склала понад 35 відсотків, суттєвих порушень не було


Ілюстраційне фото (©Shutterstock)
Ілюстраційне фото (©Shutterstock)

Центральна виборча комісія України повідомила, що на довиборах до Верховної Ради у 205-му одномандатному окрузі в Чернігові явка виборців склала, за попередніми даними, 35,32 відсотка.

Голова ЦВК Михайло Охендовський також заявив, що голосування відбулося відповідно до вимог закону про вибори і без суттєвих порушень, що могли б вплинути на результат.

Він закликав так само відповідно до закону здійснити і решту кроків – підрахунок голосів, перевезення бюлетенів і встановлення підсумків голосування.

Даних про результат виборів іще немає. Дані різних екзит-полів прогнозують перемогу то одного, то іншого з двох провідних кандидатів – Сергія Березенка (партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність») і Геннадія Корбана (партія «Українське об’єднання патріотів «Укроп», яку пов’язують із підприємцем Ігорем Коломойським).

Спостерігачі також заявляли про чимале число порушень, таких, як присутність на дільницях сторонніх осіб, фотографування заповнених бюлетенів чи інші порушення таємниці голосування, випадки «незаконного впливу на волевиявлення виборців, які мали ознаки непрямого підкупу виборців», чи створення перешкод спостерігачам. Про порушення повідомляли і в перебігу передвиборчої кампанії – такі, як виявлення другого комплекту печаток ОВК і всіх ДВК 205-го округу. Президент Петро Порошенко називав виборчу кампанію в Чернігові ганьбою для України.

XS
SM
MD
LG