Доступність посилання

ТОП новини

Влада: на Луганщині поранені 5 військових


На Луганщині за минулу добу 5 українських військовослужбовців були поранені, повідомили у прес-службі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Зокрема, як йдеться в повідомленні, 26 липня бойовики з танка, мінометів, автоматичних гранатометів і зі стрілецької зброї обстріляли Щастя. За даними адміністрації, внаслідок стрілянини четверо бійців ЗСУ поранені, їхній стан задовільний, вони у лікарні.

«Під вогонь потрапили автостанція, будівля ДСНС, Луганська ТЕС і вулиця Первомайська. Внаслідок обстрілу сталося загорання двох будинків та сараю, були перебиті лінії електропередачі», – поінформували в прес-службі.

За повідомленням, із Луганська до Щастя прямували представники місії ОБСЕ на чолі з координатором підгрупи з гуманітарних питань контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Тоні Фрішем, які через обстріл бойовиків не змогли потрапити на зустріч з керівництвом Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Крім того, в обладміністрації повідомили, що в селі Оріхове Попаснянського району військовослужбовець з Вінниці був поранений, підірвавшись на «розтяжці».

В обласній адміністрації також повідомили про обстріл населеного пункту Станиця Луганська з гранатометів і мінометів. «Унаслідок зафіксовано попадання і загоряння трьох будинків, перебито електропостачання в селах Макаровому і Валуйському», – йдеться в повідомленні. Тривають відновлювальні роботи.

Луганські сепаратисти звинуватили в обстрілі українських військових. За їхніми даними, ніхто не постраждав. Крім того, на сайтах луганських сепаратистів йдеться про те, що представники місії ОБСЄ потрапили під обстріл українських сил.

Місія ОБСЄ 26 липня оприлюднила звіт про обстріл, під який потрапив її патруль. За цим звітом, спостерігачі прямували з території, підконтрольної угрупованню «ЛНР», до підконтрольних українській владі районів. У повідомленні мовиться, що обстріл застав патруль на останньому блокпості угруповання «ЛНР», що розташований за два кілометри на південь від лінії контакту. Про те, хто здійснював обстріл, у звіті не йдеться.

XS
SM
MD
LG