Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: 1 військовий загинув, 7 поранені за добу на Донбасі


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України один український військовослужбовець загинув, ще сім були поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчорашня доба позначилася значною активізацією бойових дій у зоні проведення АТО.

«На Луганському напрямку бойові дії розгорнулися на східній ділянці фронту. Біля Щастя наші військові тричі вступали в бій з ворожими ДРГ. Найважчим було третє зіткнення – ворог підтягнув танки. Всі три атаки противника відбиті, ворога відкинуто за Сіверський Донець. Вже пізно ввечері бойовики провели потужний обстріл наших позицій біля Щастя зі 152-мм артилерії і мінометів. Внаслідок перестрілок лінію розмежування не змогли перетнути спостерігачі місії ОБСЄ, які прямували за зустріч з керівництвом Луганщини», – заявив Лисенко.

Також, за його словами, ввечері бойовики провели серію пострілів з гранатометів біля Станиці Луганської.

На донецькому напрямку перестрілки у другій половині дня 26 липня сталися біля Світлодарська і Горлівки, повідомив Лисенко.

«Ближче до півночі противник провів мінометно-артилерійський обстріл наших позицій вздовж залізниці Артемівськ – Горлівка неподалік станцій Курдюмівка і Майорськ. Також внаслідок нічних артилерійських обстрілів з боку НЗФ пошкоджена і зупинена Вуглегірська ТЕС у Світлодарську. У західних передмістях Донецька епіцентром бойових дій стали наші передові позиції біля Красногорівки та Мар’їнки, де ввечері бойовики застосували практично всі наявні зразки озброєння», – заявив речник.

Він повідомив, що у Петровському районі Донецька і прилеглих селищах Старомихайлівці й Олександрівці сконцентровані великі сили бойовиків і важке озброєння.

На Маріупольському напрямку ситуація залишається спокійною, додав Лисенко.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах сили АТО. Зокрема, за їхніми даними, внаслідок обстрілу Горлівки поранені двоє місцевих жителів.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені поза досяг пострілу. Та перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG