Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють про рекордну кількість порушень бойовиками перемир’я на Донбасі


У штабі АТО заявляють про рекордну кількість порушень мінських угод з боку бойовиків на Донбасі.

«Зі 152-міліметрової артилерії з 1-ї ночі обстріляно населений пункт Світлодарськ. З 01.10, упродовж півгодини, намелений пункт Щастя зазнав обстрілу з танку з напрямку Веселої Гори. З 02.15 з напрямку Донецька та Спартака – населений пункт Опитне. Упродовж трьох годин російські окупанти нещадно гатили по Опитному з РСЗВ БМ-21 «Град», танків та 120-міліметрових мінометів», – повідомив у понеділок увечері речник штабу АТО Дмитро Гуцуляк.

«Також з РСЗВ БМ-21 «Град» о 02.30 з боку Донецька та з 04.15 зі Спартака обстріляні наші позиції поблизу населеного пункту Водяне. З 02.20, понад годину з «Градів», танків, 122-міліметрових гаубиць та 120-міліметрових мінометів окупанти обстрілювали наші позиції поблизу Опитного», – наголосив Гуцуляк.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Як повідомив раніше речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України один український військовослужбовець загинув, ще сім були поранені.

Сепаратисти звинувачують в обстрілах сили АТО.

«Інтенсивність обстрілів українською стороною позицій і населених пунктів республіки за минулу добу становила 26 порушень режиму припинення вогню», – сказав у понеділок Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

За даними сепаратистів, внаслідок обстрілу Горлівки поранені двоє місцевих жителів.

(Відео користувача YouTube Anna News)

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені поза досяг пострілу. Та перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG