Доступність посилання

ТОП новини

Чернігів: 100% опрацьованих ЦВК протоколів підтвердили перемогу Березенка


©Shutterstock
©Shutterstock

Центральна виборча комісія у понеділок ввечері опрацювала 100% протоколів дільничих виборчих комісій на довиборах до Верховної Ради у 205-му одномандатному окрузі в Чернігові.

Як передає сайт ЦВК, за кандидата в народні депутати від блоку Петра Порошенка Сергія Березенка проголосувало 35,90% виборців (або 17782 людини), кандидата від партії «Українського об’єднання патріотів «Укроп» Геннадія Корбана підтримали 14,76% (або 7311 людей).

Як повідомили раніше в ЦВК, явка на довиборах в Чернігові склала трохи більше 35%, голосування відбувалось загалом спокійно і без суттєвих порушень, які б могли вплинути на результат. Але спостерігачі повідомляли про такі порушення як присутність на дільницях сторонніх осіб, фотографування заповнених бюлетенів тощо.

Довибори до парламенту в 205-му одномандатному окрузі в Чернігові відбувалися 26 липня через те, що достроково припинив свої депутатські повноваження Валерій Куліч, який був призначений головою Чернігівської облдержадміністрації. На окрузі зареєструвалася рекордна кількість кандидатів – 91, але основне протистояння в окрузі розгорнулось між кандидатами-мажоритарниками Сергієм Березенком (партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність») та Геннадієм Корбаном (партія «Українське об’єднання патріотів «Укроп»). Раніше мережа «Опора» виступила з критикою виборчої кампанії обох кандидатів, заявляючи, що Березенко неодноразово підписував із виборцями так звані «соціальні угоди», а Корбан роздавав чернігівцям продуктові набори.

XS
SM
MD
LG