Доступність посилання

ТОП новини

Україна вимагає від Росії зупинити бойовиків, які знищують стратегічні об’єкти Донбасу – МЗС


Міністерство закордонних справ України звернулося до Росії з вимогою зупинити підтримуваних нею бойовиків на Донбасі, які знищують «критичні об’єкти інфраструктури України». Про це йдеться у заяві українського зовнішньополітичного відомства, поширеній у понеділок ввечері.

Заяві МЗС передувало повідомлення від штабу АТО про те, що бойовики напередодні обстріляли Вуглегірську ТЕС.

«Обстріл Вуглегірської ТЕС, який повністю вивів її з ладу, стає в один ряд із обстрілами електростанції у місті Щастя, газопроводу у Ясинуватій та водопроводу у Станиці Луганській, що сталися останніми місяцями. Реальними жертвами цих атак знову стає цивільне населення України, у тому числі громадяни, які проживають на окупованих територіях окремих районів Донецької та Луганської областей. Саме мирні громадяни страждають від нестачі електроенергії, води, відсутності стабільного газопостачання», – мовиться в повідомленні МЗС України.

У заяві також зазначено, що продовження обстрілів бойовиками українських територій свідчить про пряме ігнорування мінських домовленостей.

«Всі ці злочини свідчать про зухвале нехтування бойовиками мінських домовленостей. Вимагаємо від російської сторони та підконтрольних їй найманців припинити провокації уздовж всієї лінії дотику, відвести озброєння та надати повний і безперешкодний доступ спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до всієї окупованої території», – мовиться в заяві.

Напередодні речник АТО Андрій Лисенко повідомив, що в ніч на понеділок бойовики бойовики з артилерії обстріляли Вуглегірську ТЕС у Світлодарську, через що вона зупинила свою роботу. Ця теплоелектростанція забезпечує електричною енергією північно-східні регіони України.

Сепаратисти на заяви української сторони про обстріл українських об’єктів реагують звинуваченнями у відповідь, а Кремль, як і від початку конфлікту на сході України, заявляє, що не має ніякого стосунку до бойовиків на Донбасі, називаючи членів тамтешніх збройних формувань «ополченцями».

XS
SM
MD
LG