Доступність посилання

ТОП новини

Перший заступник генпрокурора Гузир пішов у відставку


Володимир Гузир
Володимир Гузир

Генеральний прокурор України Віктор Шокін прийняв відставку свого першого заступника Володимира Гузиря і заявляє, що призначив на його місце керівника головного управління нагляду в кримінальному провадженні Генеральної прокуратури Юрія Севрука. Про це Шокін сказав у Генпрокуратурі.

Перед цим Гузир заявив, що йде у відставку. «Це дасть мені змогу через суд захистити своє ім’я і ім’я моєї сім’ї від політичних нападок», – пояснив Гузир.

Під Генпрокуратурою неодноразово відбувалися протести з вимогою відставки Володимира Гузиря. Учасники акцій стверджували, що він тисне на прокурорів, які розслідують справу заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна, яких звинувачують у корупційних діях.

За даними розслідування програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і Першого суспільного телеканалу, Гузир «кришував» нелегальний бізнес компанії БРСМ, діяльність якої призвела до однієї з наймасштабніших пожеж в історії України у червні.

Як йдеться в розслідуванні, Гузир написав листа до слідчих Міністерства внутрішніх справ 8 червня, тобто в день, коли розпочалася пожежа на базі нафтопродуктів БРСМ, вимагаючи припинити розслідування проти компанії, яку пов’язують з колишнім міністром енергетики України Едуардом Ставицьким. Гузир мотивував розпорядження тим, що розслідування є «втручанням у господарську діяльність».

Внаслідок пожежі на нафтобазі у Київській області 5 людей загинули, 20 постраждали. Збиток від пожежі, за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, склав 39 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG