Доступність посилання

ТОП новини

Депутати з Радикальної партії намагаються потрапити до будівлі ГПУ в Києві


Олег Ляшко
Олег Ляшко

Голова фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олег Ляшко разом із депутатами своєї партії штурмує вхідні двері в будівлю Генеральної прокуратури України в Києві.

Депутати вимагають впустити їх для зустрічі з генпрокурором Віктором Шокіним, який зараз дає брифінг у ГПУ. Ляшко, зокрема, вимагає притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів із фракції «Опозиційний блок».

Співробітники міліції і Управління державної охорони нікого не впускають у будівлю і нікого з неї не випускають.

Біля головного входу до Генпрокуратури під сильним дощем триває акція протесту активістів Радикальної партії, що вимагають відставки Шокіна з посади генпрокурора.

Минулого тижня у ГПУ повідомили, що Шокін провів зустріч із Ляшком, на якій вони обговорили подання Генпрокуратури до Верховної Ради про притягнення до відповідальності депутата з фракції Радикальної партії Андрія Лозового.

Як повідомили в ГПУ, Ляшко запропонував Шокіну внести подання про притягнення до кримінальної відповідальності окремих депутатів фракції «Опозиційного блоку». А Шокін порушив питання про ігнорування Ляшком викликів до Генеральної прокуратури. «Протягом 2 місяців слідчі не мають можливості отримати свідчення відносно пропонування депутатам фракції Радикальної партії хабара за неголосування щодо зняття депутатської недоторканності із Сергія Клюєва. Заява про факт отримання такої пропозиції раніше була зроблена Олегом Ляшком», – мовиться в повідомленні. За даними ГПУ, під час розмови Ляшко 28 липня пообіцяв з’явитися до Генеральної прокуратури і надати усі необхідні свідчення.

XS
SM
MD
LG