Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за добу на Донбасі загинув 1 український військовий, 12 поранені


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні АТО на Донбасі внаслідок активних бойових дій загинув 1 український військовий, ще 12 були поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Вчорашня доба позначилася подальшим загостренням воєнної обстановки на фронті. Зростає частка обстрілів позицій сил АТО з важкого озброєння – вперше за останні 5 тижнів було зафіксовано застосування реактивних установок «Град» з боку НЗФ», – сказав Лисенко.

За його словами, сили АТО під Широкиним перебувають у повній бойовій готовності через обстріл бойовиками патруля місії ОБСЄ.

Раніше в місії ОБСЄ повідомили, що внаслідок обстрілу Широкина під Маріуполем 27 липня лідер патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ був травмований уламком бетонного сміття, після чого спостерігачі залишили селище.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах сили АТО. За їхніми даними, через ці обстріли загинули двоє цивільних у Горлівці.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені поза досяг пострілу. Та перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG