Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: за час АТО загинули 2300 військових ЗСУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За весь час проведення антитерористичної операції на сході України загинули 2 300 військовослужбовців Збройних сил України, ще 273 числяться зниклими безвісти, повідомив керівник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ полковник Олексій Ноздрачов.

За його словами, за практикою, зі 100% зниклих безвісти близько 40% можуть перебувати в полоні, а 60%, найімовірніше, загинули. «Таким чином, ми припускаємо, що 70–80 військовослужбовців перебувають у полоні, інші, на жаль, загинули», – додав він.

Крім Збройних сил, у бойових діях у частині сходу України також беруть участь інші силові структури – Міністерство внутрішніх справ і його Національна гвардія, а також Служба безпеки України, Державна прикордонна служба. Серед їхнього складу також є жертви.

1 червня в ООН заявили про зростання кількості загиблих внаслідок конфлікту на сході України, що триває від квітня 2014 року, до щонайменше 6417 людей.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG