Доступність посилання

ТОП новини

Президент Туреччини: мирний процес із курдами більше не можливий


Реджеп Тайїп Ердоган
Реджеп Тайїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявляє, що курдські бойовики підривають турецьку національну єдність і цілісність, і тому продовжувати мирний процес із ними неможливо.

Водночас речник владної в Туреччині Партії справедливості і розвитку Бешир Аталай заявив, що мирний процес із курдськими бойовиками може продовжитися, якщо «терористичні елементи» складуть зброю і залишать Туреччину.

Напередодні збройне угруповання турецьких курдів «Робітнича партія Курдистану» заявило, що перемир’я з Туреччиною закінчилося, коли минулого тижня турецькі сили завдали авіаудару по базі турецьких курдів на півночі Іраку.

Раніше сьогодні міністр енергетики Туреччини Танер Їлдиз заявиви, що в результаті нічної атаки бойовиків був пошкоджений газопровід в південно-східній Туреччині неподалік кордону з Іраном.

Їлдиз зазначив, що у вчинені вибуху на газопроводі в провінції Агрі, приблизно за 15 кілометрів від кордону з Іраном, звинувачують курдських бойовиків.

Туреччина минулого тижня ініціювала придушення активності курдів по всій країні і розпочала авіаудари по бойовиках угруповання «Ісламська держава» в Сирії.

Бойовики «Ісламської держави» також борються проти курдів у Сирії і на півночі Іраку.

XS
SM
MD
LG