Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО підтримали боротьбу Туреччини проти ісламістів і бойовиків


Союз НАТО заявив про рішучу солідарність із Туреччиною в її боротьбі проти ісламістів і бойовиків у сусідніх Сирії й Іраку. Як мовиться в підсумковій заяві терміново скликаної зустрічі Північноатлантичної ради, «безпека Північноатлантичного союзу неподільна».

Зустріч скликали на прохання Туреччини, щоб оцінити загрозу, яку становить екстремістське угруповання «Ісламська держава», і відповідь Анкари на неї.

Як повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, Туреччина не просила про військову допомогу, бо має другі за чисельністю збройні сили серед країн-членів НАТО.

У перебігу зустрічі за зачиненими дверима її учасники закликали Туреччину не вдаватися до надмірної сили і продовжити мирні переговори з представниками курдської меншини, повідомило агентство «Асошієйтед прес» із посиланням на посадовця НАТО, що забажав залишитися неназваним.

Минулого тижня Туреччина почала повітряні й артилерійські удари по позиціях угруповання «Ісламська держава» в сусідніх регіонах Сирії і водночас узялася придушувати активність турецьких курдів по всій країні, а по таборах повстанського угруповання турецьких курдів «Робітнича партія Курдистану» на території Іраку теж завдала повітряних ударів.

XS
SM
MD
LG