Доступність посилання

ТОП новини

АТО: біля Щастя і Авдіївки відбулися бої з сепаратистами, ЗСУ відбили атаки без втрат


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції у середу вранці повідомляють про дві бойові атаки, вчинені сепаратистами, на позиції українських силовиків поблизу Щастя та Авдіївки. Як повідомили в прес-центрі АТО на сторінці у Фейсбуку, обидва наступи відбувалися напередодні за участі чисельних груп бойовиків, і були без втрат відбиті Збройними силами України.

«О 16:30 під вогневим прикриттям 120-ти та 82-міліметрових мінометів і танку, російські найманці атакували позиції сил АТО поблизу міста Щастя. Загін проросійських бандформувань нараховував близько 100 осіб. Бій тривав майже три години. Противник, зазнавши втрат відступив. О 20:20 в районі міста Авдіївка близько 30 бойовиків намагалася захопити опорний пункт наших військ. Отримавши гідну відсіч від бійців сил АТО, бандитська зграя накивала п’ятами. Українські військові втрат у бойових зіткненнях під Щастям та Авдіївкою не мали», – йдеться в повідомленні.

У штабі АТО також повідомляють, що вранці середи під обстріли сепаратистів потрапили населені пункти Степне, Новозванівка, Троїцьке, Миколаївка, Попасна.

Всього за минулу добу бойовики понад 80 разів обстрілювали позиції сил АТО.

Сепаратисти на своїх сайтах повідомляють про 46 обстрілів з боку українських силовиків за минулу добу, з епіцентром, як вони кажуть, в Горлівці. Бойовики твердять також, що ЗСУ обстріляли Донецьк, Докучаєвськ, Калинівку, Саханку, Старомихайлівку, Зайцеве, Залізну Балку, Нижнє Лозове, Лозове, Жабічеве.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG