Доступність посилання

ТОП новини

Влада Афганістану підтверджує загибель лідера «Талібану» і закликає всіх до переговорів


Мулла Мохаммад Омар
Мулла Мохаммад Омар

Влада Афганістану підтверджує інформацію про загибель лідера «Талібану» Мулли Мохаммада Омара у травні 2013 року. Про це йдеться у повідомленні офісу президента Афганістану, оприлюдненому у середу, 29 липня.

«Влада Афганістану вірить, що наразі підґрунтя для мирних переговорів більш підготовлене, ніж раніше, і закликає всі озброєні групи використати цю можливість і долучитися до мирних переговорів», – наголосили в офісі президента Афганістану.

Раніше у середу афганське телебачення, цитуючи джерела в уряді, повідомило про загибель Мулли Омара.

У минулому з’являлося багато повідомлень про загибель лідера «Талібану», але сьогодні вперше інформацію підтвердили в уряді Афганістану.

Мулла Омар був лідером афганських талібів і фактичним главою держави під час їхнього правління в Афганістані. Після початку операції США та їхніх союзників у цій країні 2001 року він утік.

Інформація про загибель Омара з’явилася напередодні другого раунду переговорів між владою Афганістану та представниками угруповання «Талібан», які мають відбутися 30 липня у Китаї.

Перший раунд переговорів між представниками Кабула та лідерами «Талібану» відбувся 7 липня у Стамбулі за протекції представників Китаю та США.

Президент Афганістану Ашраф Гані заявив, що мирні переговори з «Талібаном» є пріоритетом його уряду.

XS
SM
MD
LG