Доступність посилання

ТОП новини

Росія назвала першу «небажану» іноземну організацію – фонд за демократію зі США


Міністерство юстиції Росії в середу внесло американський Національний фонд підтримки демократії (The National Endowment for Democracy (NED) в перелік іноземних та міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана «небажаною» на території країни.

Як мовиться в повідомленні на сайті відомства, організація потрапила до переліку відповідно до російського закону «Про вплив на осіб, причетних до порушень основоположних прав і свобод людини, прав і свобод громадян Росії».

Напередодні Генпрокуратура Росії визнала Національний фонд підтримки демократії небажаним на території Росії, пояснивши це тим, що «фонд брав участь у роботі з визнання нелегітимними підсумків виборчих кампаній», допомагав організовувати політичні акції і підтримував «дискредитацію служби в Збройних силах».

Таким чином Національний фонд підтримки демократії став першою іноземною організацією, діяльність якої в Росії заборонена.

На початку липня Рада Федерації Росії направила до Генеральної прокуратури список іноземних організацій, які рекомендовано перевірити на відповідність законові про «небажані» організації. У цей список, крім Національного фонду підтримки демократії, потрапили ще 11 організацій, що займаються просвітницькою, правозахисною та науковою діяльністю в Росії.

XS
SM
MD
LG