Доступність посилання

ТОП новини

Мінкульт не отримував від «Мистецького арсеналу» пропозицій співпраці – прес-служба


Міністерство культури України не отримувало від «Мистецького арсеналу» офіційних звернень із проханням сприяти реалізації ініціативи музею щодо розвитку соціокультурної сфери України. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит Радіо Свобода.

«Відтак, у міністерстві не проводиться розгляд цього документу. З сайту «Мистецького арсеналу» відомо, що документ напрацьований експертами із залученням представників державних органів та оформлено у вигляді законопроекту для громадського обговорення», – зазначають у прес-службі відомства.

Також у Мінкультури зауважили, що підтримка національного культурного продукту за рахунок бюджетних і позабюджетних коштів є одним зі стратегічних напрямків реформ культурної сфери.

«З грудня 2014 року практичне втілення ідеї фінансувати культурну сферу за рахунок легалізації грального бізнесу неодноразово обговорювалося з ініціативи Міністерства культури, було запропонована депутатами та підтримано прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком під час колегії Міністерства культури 26 червня цього року», – йдеться в повідомленні.

«Мистецький арсенал» разом із низкою фахівців і у складі міжвідомчої робочої групи Міністерства фінансів розробив законопроект «Про деякі питання соціального та культурного розвитку України». Він передбачає стягнення внесків «соціальної відповідальності» з представників ігрового бізнесу та виробників алкоголю і тютюнових виробів та створення фонду для фінансування української культури та соціальних проектів. Зараз проект перебуває на стадії обговорення, повідомила директорка «Мистецького арсеналу» Наталія Заболотна.

XS
SM
MD
LG