Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: направлення справи Савченко до Москви розглянуть у найближчі дні


Ілля Новиков (©Shutterstock)
Ілля Новиков (©Shutterstock)

Суд у російському Ростові-на-Дону вирішить питання щодо перенаправлення справи народного депутата Надії Савченко до Москви найближчими днями, повідомив її адвокат Ілля Новиков.

Коментуючи згоду прокурора у справі Савченко на клопотання про перенесення справи до Москви, адвокат у себе у Facebook зазначив, що «сьогодні своїми очима бачив живе диво».

Щодо самопочуття Савченко, захисник заявив, що вона почувається добре, умови її утримання в СІЗО «кращі, ніж середні».

У Донецькому міському суді Ростовської області Росії, де 30 липня почалися попередні слухання у справі українки, задовольнили клопотання її адвокатів про зміну підсудності справи. Це питання розгляне Ростовський обласний суд.

У Росії Савченко звинувачують, зокрема, у вбивстві російських журналістів на Донбасі. В Україні Генпрокуратура підозрює сімох росіян у скоєнні злочинів проти Надії Савченко.

За даними захисту українки, наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили її в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказам, які надав захист, Савченко не могла бути причетна до загибелі журналістів, тому що потрапила в полон ще до їхньої смерті, це також підтвердили українські мобільні оператори. Вони кажуть, що телефони Савченко вже працювали на території бойовиків у момент вбивства російських журналістів на сході України.

Росія відмовляється визнавати аргументом для звільнення і міжнародний імунітет Надії Савченко, яка є депутатом Верховної Ради, як члена делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

XS
SM
MD
LG