Доступність посилання

ТОП новини

Початок роботи нової поліції в Харкові запланували на 19 вересня


Нова поліція вийде на вулиці Харкова 19 вересня
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Перший патруль нової патрульної поліції вийде на вулиці Харкова 19 вересня, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у перебігу візиту до цього міста. Наразі кандидати проходять тренування на базі університету МВС.

А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков додав, що коли у вересні поліцейські з’являться на міських вулицях, з ними ділитимуться досвідом колеги з Києва, що почали патрулювання ще в червні.

«Також і харківські патрульні з’їздять до Києва, а згодом до інших міст, де з’являтиметься патруль», – наголосив Аваков.

Під час огляду центру підготовки патрульних, що його розгорнули на базі національного університету внутрішніх справ, повідомили, що за результатами тестів харківські претенденти до нової патрульної служби мають найвищий показник IQ серед новачків у різних містах. Також серед майбутніх поліцейських Харкова вісімдесят відсотків кандидатів із вищою освітою.

24 липня начальник Харківського головного обласного управління МВС підписав наказ про ліквідацію ДАІ в місті Харкові. Тоді керівник обласної міліції Анатолій Дмитрієв повідомляв, що через два місяці на патрулювання Харкова вийде 800 нових поліцейських. «У нас уже навчається 210 поліцейських, ще триста – найближчим часом почнуть навчання», – сказав тоді Дмитрієв.

Нова патрульна поліція у процесі реформування органів внутрішніх справ і створення національної поліції України замінить нинішні патрульно-постову міліцію і державтоінспекцію.

XS
SM
MD
LG