Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі сепаратисти заявили про 79 обстрілів із боку українських силовиків


У Горлівці після обстрілу, фото 30 липня 2015 року
У Горлівці після обстрілу, фото 30 липня 2015 року

Сепаратисти зі збройного угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявили, що протягом попередньої доби українські силовики 79 разів порушили режим припинення вогню.

За їхніми словами, найінтенсивніших обстрілів зазнала Горлівка, також були обстріляні Донецьк (Київський район і територія аеропорту), Ясинувата, Санжарівка, Октябр, Нова Таврія, Заїченка, Калинівка, Гольмівський, Олександрівка, Жабичеве, Старомихайлівка і Спартак.

Раніше в суботу вони вже заявляли, що в Горлівці внаслідок обстрілу потерпіли п’ять мирних мешканців, серед них дитина.

У Луганську сепаратисти з угруповання «ЛНР», так само визнаного терористичним, заявляли в суботу про три порушення режиму припинення вогню українськими силовиками протягом усієї попередньої доби.

За їхніми словами, були обстріляні околиці міста Первомайська, селище Донецьке і район біля пам’ятника князеві Ігорю, що стоїть на окупованій території неподалік підконтрольної владі України Станиці Луганської, – в деяких випадках із мінометів калібру 120 міліметрів чи самохідних артилерійських установок, заборонених за мінськими домовленостями. За їхніми словами, при цьому ніхто не потерпів.

Українська сторона теж раніше в суботу заявила, що протягом п’ятниці і ночі на суботу сепаратисти 109 разів порушили режим тиші, збільшивши число обстрілів позицій українських військ поблизу Донецька та на артемівському напрямку, в тому числі з озброєнь великих калібрів, що мали бути відведені, а також обстрілювали житлові частини населених пунктів.

При цьому у прес-центрі штабу антитерористичної операції постійно наголошують, що українські війська відкривають вогонь лише у відповідь на провокації противника і ведуть його з озброєння, що не заборонене мінськими домовленостями.

За цими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG