Доступність посилання

ТОП новини

На кордоні України й Угорщини утворились великі черги – Москаль


Геннадій Москаль, голова Закарпатської ОДА
Геннадій Москаль, голова Закарпатської ОДА

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль повідомляє, що на українсько-угорському кордоні утворились великі черги через перевірку силовиками Угорщини автотранспорту на предмет контрабандних дій. Про це Москаль повідомив на своєму сайті в суботу.

«У зв’язку з перевірками угорських силовиків тривалість перетину українсько-угорського кордону різко збільшилася, що призвело до утворення великих черг. Черги не пов’язані з діями української сторони і є тимчасовими», – йдеться в повідомленні.

За даними Геннадія Москаля, нині в Угорщині тривають слідчо-оперативні заходи із боротьби з контрабандою, кількість затриманих митників сягнула 23.

«В Загоні і Ньіредьхаза (угорські населені пункти біля кордону з Україною) виявлено два нелегальні склади з контрабандними сигаретами. На території Австрії затримано чотири фури з цигарками, які під оперативним супроводженням силовиків рухалися від Загоні в бік Італії», – йдеться в повідомленні.

Нещодавно на Закарпатті змінили керівництво області і силових структур, зокрема СБУ, митників і прикордонників, а також оголосили боротьбу з незаконним переміщенням товарів через митний кордон України.

За різними даними, щомісяця державний бюджет України через контрабанду втрачає більш ніж 100 мільйонів доларів США.

XS
SM
MD
LG