Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: «стрільця» з супермаркету в Харкові помістили на гауптвахту, запобіжний захід ще не обрано


Військова прокуратура Харківського гарнізону повідомляє, що чоловіка, який вчинив 31 липня стрілянину в одному з супермаркетів Харкова і смертельно поранив чоловіка, помістили на гауптвахту, вирішується питання про запобіжний захід у вигляді взяття його під варту. Про це повідомляє в суботу сайт Генеральної прокуратури України.

«У ході проведення невідкладних слідчих (розшукових) дій військовою прокуратурою Харківського гарнізону у взаємодії із Харківським зональним відділом Військової служби правопорядку військовослужбовця, який вчинив вбивство, затримано в порядку статті 208 КПК України та поміщено на гауптвахту. Йому повідомлено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та вирішується питання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. Зброю, з якої вчинено вбивство, вилучено. Призначено відповідні судові криміналістичні експертизи», – йдеться в повідомленні.

За даними Генпрокуратури, затриманий чоловік є військовослужбовцем однієї із військових частин Харківського гарнізону, проходив військову службу за контрактом з березня поточного року, а вбивство вчинив із пістолета Макарова, викраденого з військової частини.

За попередніми даними, чоловікові за скоєне загрожує до 15 років позбавлення волі.

В ніч на 31 липня в одному з супермаркетів Харкова невідомий смертельно поранив, як виявилось пізніше, через особисту неприязнь, іншого чоловіка, а потім утік з місця події. Через декілька годин після інциденту в інтернеті поширили фото зловмисника, а пізніше того ж дня правоохоронці повідомили про його затримання.

XS
SM
MD
LG