Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина: 3 солдатів загинули через атаки, у яких звинувачують РКК


Турецька військова база у місті Адана, Туреччина, 27 липня 2015 (ілюстраційне фото)
Турецька військова база у місті Адана, Туреччина, 27 липня 2015 (ілюстраційне фото)

Двоє турецьких військових загинули, 24 поранені у східній провінції Аґрі. Влада Туреччини повідомляє, що це сталося у ніч з суботи на неділю внаслідок атаки бойовиків «Робітничої партії Курдистану» (РКК).

За повідомленням, сільськогосподарська машина, начинена 2 тоннами вибухівки, була підірвана побіля поліцейського поста у районі Доґбеязіт у провінції Аґрі, що на кордоні з Іраком.

Ще один турецький солдат загинув, 8 поранені у південно-східній провінції Мардін, коли військовий автомобіль наїхав на міну. Влада Туреччини у цьому такожзвинувачує РКК.

Туреччина останніми днями завдає ударів по таборах повстанців-курдів із Туреччини, з лав «Робітничої партії Курдистану», влаштованих на території Іраку, де теж живуть курди. Така відповідь Анкари на низку нападів на військових і працівників поліції, які здійснили перед тим у Туреччині курдські сепаратисти, тим самим поклавши край нестійкому перемир’ю, що діяло з 2013 року. Тоді, за умовами того перемир’я, бойовики з лав турецьких курдів відійшли з Туреччини в сусідні гірські райони Іракського Курдистану і зупинили збройну боротьбу проти Туреччини.

XS
SM
MD
LG