Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратистів застерігають від провокацій у переддень переговорів у Мінську


Проросійські сепаратисти на Луганщині (архівне фото)
Проросійські сепаратисти на Луганщині (архівне фото)

Спільний центр контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування попереджає сепаратистів на окупованих частинах Донецької і Луганської областей про неприпустимість намагань зірвати процес мирного урегулювання та переведення протистояння у воєнну площину у переддень чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Про це йдеться в повідомленні речника СЦКК Руслана Семенюка, оприлюдненому у «Фейсбуці».

В СЦКК звернули увагу на те, що бойовики і далі порушують укладені раніше мінські домовленості, зокрема – в питанні використання зброї, яка мала б бути відведена, а також здійснення обстрілів.

«Із 05:10 ранку тривають масові обстріли бойовиками селища міського типу Луганське, що на Донеччині. Вогонь ведеться з підконтрольної бойовикам території, з напрямку населеного пункту Калинівка та Логвинове. Використовуються заборонені мінськими домовленостями 122-міліметрові артилерійські системи, а також міномети калібру 120 міліметри та 82 міліметри. Лише з 05:10 до 06:15 ранку бойовики випустили близько 170 мін та снарядів. Тобто в середньому по п’ять пострілів кожні дві хвилини», – повідомили у СЦКК.

«Керівництво української сторони СЦКК розцінює дану ситуацію як продовження спроб самопроголошених керівників ОРДО здійснити тиск на Україну напередодні чергового раунду мінських переговорів, які відбудуться завтра, 3 серпня», – заявив представник української сторони у центрі, генерал-майор Андрій Таран.

Сепаратисти звинувачують у порушенні мінських домовленостей українську сторону.

Раніше лідери країн «нормандської четвірки» закликали Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ й СЦКК до 3 серпня розробити план демілітаризації Широкина, що на Донеччині.

XS
SM
MD
LG