Доступність посилання

ТОП новини

Росія: 17 серпня суд розпочне розгляд справи радіоінженера, звинуваченого у зраді


Геннадій Кравцов
Геннадій Кравцов

Московський міський суд призначив на 17 серпня розгляд по суті кримінальної справи щодо радіоінженера, колишнього співробітника Головного розвідувального управління Геннадія Кравцова, якого звинувачують у «державній зраді».

Сьогодні в суді відбулися попередні слухання справи.

Як повідомив адвокат Іван Павлов, суд відхилив всі клопотання захисту, в тому числі вимогу виключити низку доказів, які були отримані з порушенням закону.

Також захист просив про доступ до засекречених нормативно-правових актів, на підставі яких будується обвинувачення, однак суд відхилив клопотання.

У травні 2014-го Кравцова заарештували за те, що у 2010 році він направив резюме в одну зі шведських компаній, в якому, за версією слідчих, вказав секретні відомості. Кравцов до того часу вже шість років не працював в ГРУ і мав на руках закордонний паспорт.

За останні тижні у Росії стало відомо ще про декілька подібних справ. Так, 22 липня з’ясувалося, що Лефортовський суд Москви помістив вченого Володимира Лапигіна, обвинуваченого в державній зраді, під домашній арешт. Також російські ЗМІ виявили, що суд продовжив терміни утримання під вартою ще трьом обвинуваченим у справах про держзраду.

XS
SM
MD
LG