Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ публічно викликає на допит підозрюваних Богатирьову та Ігнатова


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура опублікувала повістки про виклик екс-міністра охорони здоров’я Богатирьовій і екс-заступника міністра доходів Андрія Ігнатова.

У прес-службі ГПУ нагадують, що Печерський райсуд надав дозволи на здійснення процедури спеціального досудового розслідування щодо Ігнатова та Богатирьової.

Кримінальний процесуальний кодекс передбачає, що повістки про виклик підозрюваного при здійсненні спеціального досудового розслідування підлягають обов’язковому опублікуванню на офіційному сайті органу досудового розслідування, у провадженні якого перебувають матеріали досудового розслідування.

У березні цього року суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для колишнього міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової. У жовтні минулого року Генпрокуратура оголосила її в розшук, у січні 2015 року Інтерпол оголосив її в розшук.

Колишній чиновниці інкримінують кримінальне правопорушення, передбачене частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Раїса Богатирьова була міністром охорони здоров’я двічі – з січня 1999 до січня 2000 року, а також з лютого 2012 до лютого 2014 року. Звільнена 23 лютого 2014 року постановою Верховної Ради.

Ігнатова підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

XS
SM
MD
LG