Доступність посилання

ТОП новини

У Криму активісту, який зустрічав Джемілєва в Армянську, присудили штраф


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Криму міський суд Армянська розглянув кримінальну справу щодо 45-річного жителя Сімферопольського району Едему Ебулісова, якого визнав винним і призначив покарання у вигляді штрафу.

За повідомленням прес-служби російської прокуратури Криму, активіста визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 318 Кримінального кодексу Росії – застосування насильства щодо представника влади.

«3 травня 2014 року в районі прикордонного пункту пропуску «Армянськ» («Турецький Вал») засуджений застосував безпечне для здоров’я насильство щодо міліціонера відділення № 2 оперативного взводу №1 (Євпаторія) батальйону міліції особливого призначення «Беркут», який перебуває в оточенні для припинення незаконного переходу кордону безліччю цивільних осіб», – йдеться в повідомленні.

У відомстві також стверджують, що підсудний визнав провину і розкаявся, за що йому призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 40 тисяч рублів.

Коментарів засудженого або його захисту наразі немає.

Ця кримінальна справа була порушена за ініціативи російського прокурора Криму Наталії Поклонський.

Едема Ебулісова затримали в Криму в листопаді 2014 року. У грудні його випустили з СІЗО. Він став останнім звільненим із СІЗО з чотирьох кримських татар, яких раніше затримали за участь в акції 3 травня 2014 року. Тоді Мустафу Джемілєва не пустили до Криму. У зв’язку з цим кримські татари провели акцію протесту на «кордоні» в Армянську.

XS
SM
MD
LG