Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники: бойовики двічі штурмували блокпост «Мар’їнка»


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 4 серпня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 4 серпня 2015 року

Бойовики двічі намагалися штурмувати блокпост «Мар’їнка» 3 серпня, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Спочатку бойовики з напрямку Олександрівки, що на непідконтрольній території, обстрілювали блокпост із мінометів. Провівши мінометний вогонь, група бойовиків, застосовуючи стрілецьку зброю, спробувала наблизитися до місця несення служби українських військових і вийшли на відстань до 50 метрів», – повідомили у прес-службі. Українські військові відкрили вогонь у відповідь і бойовики відступили, йдеться в повідомленні.

За деякий час напад поновився. «20 нападників із лісосмуги, розташованої неподалік, намагалися підібратися до позицій військовослужбовців. Захисники блокпосту зі стрілецької зброї і гранатометів відкрили по нападникам вогонь і змусили їх відступити», – заявили в прикордонслужбі.

За даними прес-служби, загалом протягом вчорашнього дня бойовики ще тричі обстрілювали цей блокпост, а починаючи з 22:00 періодично почали вести вогонь з мінометів.

Крім того, за словами прикордонників, протягом доби бойовики з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по блокпостах «Золоте» і «Майорськ». «Ще двічі вони намагалися уразити прикордонні наряди , які несли службу неподалік лінії розмежування. Під час вогневих протистоянь ніхто з українських військових не постраждав», – йдеться в заяві.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG