Доступність посилання

ТОП новини

Колектив «Херсонеса» протестує проти призначення директора-священика


Наукові співробітники музею «Херсонес Таврійський» планують провести масовий пікет проти рішення чинного «голови» Севастополя Сергія Меняйла про призначення директором заповідника севастопольського протоієрея Сергія (Халюту). Про це «Крим.Реалії» повідомив один з учених Херсонеса, який побажав залишитися анонімним.

За його словами, пікет запланований на четвер, 7 липня о 17.00 – саме на цю дату була подана заявка.

«Ми абсолютно законослухняні. Подали заявку на четвер, відповіді поки ніякої не надійшло», – заявив учений.

Представник наукового колективу повідомив, що у тому випадку, якщо окупаційний уряд Севастополя з тих чи інших причин заборонить проводити пікет, колектив буде подавати заявку знову і знову, поки не доб’ється позитивного результату.

«Якщо не вийде у четвер, спробуємо у понеділок, якщо не вийде у понеділок, спробуємо ще за три дні і так далі, поки нашу заявку не схвалять», – заявив співробітник музею.

Вчені, як і раніше, відмовляються приймати протоієрея Сергія (Халюту) як нового директора установи і мають намір домогтися або його особистої відставки, або рішення про відсторонення священнослужителя від цієї посади.

Колектив відмовляється приймати нового керівника і заявляє, що призначення тих чи інших осіб на цю посаду має проходити при узгодженні зі співробітниками музею-заповідника.

Вчені вимагають від міського керівництва повернути на посаду директора раніше звільненого Андрія Кулагіна.

29 липня генеральним директором Національного заповідника «Херсонес Таврійський» призначили голову Севастопольської благочинності Сергія Халюту.

Колектив музею-заповідника висловив нерозуміння й обурення кадровою політикою керівництва Севастополя у відкритому зверненні.

XS
SM
MD
LG