Доступність посилання

ТОП новини

Найєм запевняє, що прийде на допит у ГПУ завтра


Мустафа Найєм
Мустафа Найєм

Народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм відкинув звинувачення в неявці на допит до Генеральної прокуратури у справі стрілянини у Мукачеві. Про це Найєм заявив у ході засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області.

«Щодо слідства, про що ви заявляєте – це брехня. Тому що слідчі мене викликали один раз. У понеділок мені прийшла повістка про те, що о 10:00 треба прийти. Повістка прийшла о 13:00. Я готовий прийти до прокуратури і дати всі свідчення», – сказав Найєм, пообіцявши, що з’явиться на допит завтра, 6 серпня, на 10-у ранку.

Депутат також додав, що на момент виклику був в Ужгороді, тому фізично з’явитися на допит до ГПУ не міг, а представники прокуратури не відповідали на його дзвінки.

На запитання членів ТСК щодо того, хто надав йому відео початку конфлікту 11 липня, представник «БПП» сказав, що це не оперативний працівник, але прізвища він розкривати не буде, оскільки щодо цього співробітника МВС триває службове розслідування.

«Якщо на той момент буде проведено службове розслідування, яке визначить коло винних або невинних людей я розкрию хто це, якщо ні – я думаю, що це буде неправильно», – пояснив Найєм.

У Генеральній прокуратурі України перед цим заявили, що народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм не з’являться на допити у справі щодо подій у Мукачеві, незважаючи на те, що повістки йому надсилали двічі.

Наразі щодо подій у Мукачево вже допитали депутатів Віктора Балогу і Михайла Ланя. Не допитали лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша.

Окрім того, ТСК на своєму засіданні вирішила повторно відправити декількох членів комісії на Закарпаття для з’ясування додаткових обставин конфлікту. У Мукачеве 18-20 серпня поїдуть: Андрій Тетерук («Народний фронт»), Михайло Папієв («Опозиційний блок»), Іван Крулько («Батьківщина»), Валерій Пацкан («БПП»), Тарас Пастух («Самопоміч»), Ігор Мосійчук («Радикальна партія») і голова ТСК Микола Паламарчук («БПП»).

Очікується, що остаточний звіт тимчасова слідча комісія з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області оприлюднить у вересні.

11 липня вдень у Мукачеві виникла стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення народного депутата Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє людей, близько десятка були поранені.

XS
SM
MD
LG