Доступність посилання

ТОП новини

Міліція розслідує напад на активіста в Ірпені, серед версій – громадська діяльність


Євген Мельничук
Євген Мельничук

Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею «грабіж» за фактом нападу невідомих на ірпінського активіста Євгена Мельничука, який виступав проти знищення зелених зон Ірпеня, що на Київщині.

Як повідомили Радіо Свобода в управлінні МВС у Київській області, чоловік після вчорашнього нападу перебуває у лікарні. У нього – закрита черепно-мозкова травма, струс мозку, забиття тіла.

«Вчора пізно ввечері о 22:40 до Ірпінського міськвідділу міліції звернувся місцевий житель 33-річний із тим, що на нього напали невідомі. Правоохоронці, які виїхали на місце події, з’ясували, що двоє нападників накинулися на нього ззаду, збили з ніг, почали бити, вирвали з рук сумку, де були документи і планшет», – повідомила головний спеціаліст прес-служби управління Віталія Грохольська.

Щодо версій, то у міліції кажуть, що розглядають громадську діяльність активіста і грабіж із метою наживи. Стаття, за якою порушена справа, передбачає позбавлення волі від 4 до 6 років.

Про побиття Мельничука 4 серпня на своїй сторінці у Facebook написала журналістка Олена Жежера. «Сьогодні звірячо побили Євгена Мельничука, батька 5-х дітей, найменшій з яких за ледве 5 місяців. Женя так само протистояв забудові й відкрито виступив проти знищення зелених зон Ірпеня по вулиці Єсєніна. Забудовник фірма Орлан, як стверджують місцеві, наближена до Карплюка (мер Ірпеня Володимир Карплюк – ред.)», – написала Жежера.

Володимир Карплюк ситуацію наразі не коментував, на телефонні дзвінки Радіо Свобода він не відповідає.

Це не перший напад на активістів-антикорупціонерів. 23 липня біля власного будинку напали на Олександра Кулібабчука, голову ОСББ житлового комплексу «Річ Таун» у сусідній з Ірпенем Бучі. Він і його дружина допомагали проекту Радіо Свобода «Схеми» розслідувати діяльність мера Ірпеня Володимира Карплюка, який міг ухилятися від податків від продажу нерухомості. Тоді мер Ірпеня заявив, що не мав конфліктів із Кулібабчуком. Навпаки, розповів, що допомагав йому створювати ОСББ у житловому комплексі.

XS
SM
MD
LG