Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти з артилерії обстрілювали житлові квартали Авдіївки – штаб АТО


Жителі Авдіївки, 22 липня 2015 року
Жителі Авдіївки, 22 липня 2015 року

Сепаратисти тричі із артилерії калібру 122 міліметри обстрілювали житлові квартали Авдіївки на Донеччині.

За повідомленням прес-центру штабу АТО, проросійські бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військових з озброєнь, які заборонені мінськими домовленостями.

«Вогнева активність злочинців і надалі сконцентрована на донецькому напряму, переважно у темну пору доби. Так, з півночі до 6 ранку бойовики зі 120-міліметрових мінометів вели вогонь по Авдіївці, Водяному, Опитному. Крім того, за ніч окупанти тричі зі артилерії калібру 122 міліметри били по житлових кварталах Авдіївки», – зазначають у штабі.

За даними МВС, в Авдіївці з 1 січня до 4 серпня 2015 року внаслідок безперервних обстрілів з боку бойовиків загинула 31 людина, 87 були поранені.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО. Зокрема, за їхніми словами, українські військові минулої доби понад 37 разів порушували режим припинення вогню. Також проросійські бойовики заявляють, що 14 цивільних стали жертвами обстрілів з боку нібито українських військових в період 25-31 липня.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG