Доступність посилання

ТОП новини

Москаль: потік контрабанди на кордоні «став повністю»


Петро Порошенко та Геннадій Москаль, архівне фото
Петро Порошенко та Геннадій Москаль, архівне фото

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляє, що потік контрабанди на українсько-польському, українсько-словацькому, українсько-угорському кордонах «став повністю». Про це він повідомив під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

За словами Москаля, задля ефективної боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів було проведено спільну нараду за участі представників України, Угорщини, Румунії, Польщі, Словаччини.

«На наше запрошення приїхали і митники, і прикордонники з суміжних країн. Розмова була дуже принциповою – якщо українські руки передають коробку з цигарками на кордоні, то чиї руки з Румунії, Польщі, Угорщини, Словаччини ту коробку беруть? Давайте будемо бити по руках з обох сторін», – сказав він.

Голова Закарпатської ОДА також звернув увагу президента на питання посилення відповідальності за контрабанду, як діє у інших країнах.

Порошенко пообіцяв внести до Верховної Ради як невідкладний законопроект про запровадження кримінальної відповідальності за контрабанду підакцизних товарів замість адміністративної, яка є нині.

11 липня вдень у Мукачеві виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. Тоді загинули щонайменше двоє людей, поранених – близько десятка. Також, за даними деяких ЗМІ, конфлікт виник через поділ потоків контрабанди в регіоні. Після цього президент України Петро Порошенко заявив, що сутністю конфлікту в Мукачеві є перерозподіл потоків контрабанди.

15 липня Порошенко призначив Геннадія Москаля головою Закарпатської обласної державної адміністрації.

XS
SM
MD
LG