Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині модернізують блокпости за стандартами НАТО


Блокпост в Дніпропетровську
Блокпост в Дніпропетровську

На Дніпропетровщині за новітньою технологією почали модернізувати блокпости. Про це в середу, 5 серпня, повідомили у головному управлінні МВС в області.

За даними з міліції, загалом на території Дніпропетровської області розташовано 18 блокпостів. На двох із них наразі вперше в Україні встановили сучасні оборонні комплекси, які передбачають всебічний захист бійців і відповідають стандартам НАТО. У подальшому планується модернізувати й інші блокпости на території області та України, заявили у міліції.

Як розповіли правоохоронці, новий оборонний комплекс блокпосту дає можливість тримати кругову оборону під час зіткнення з супротивником. Його можна розгорнути за лічені години, не залучаючи при цьому будівельну техніку, як було раніше.

Новий комплекс складається з металевої конструкції та корзин, які заповнюються будівельним матеріалом – землею, піском, глиною та камінням.

Завдяки цьому особовий склад захищений від осколків крупнокаліберних кулеметів, гранатометів та інших видів артилерійського озброєння.

«Все робиться силами самих бійців, адже встановлення конструкції не передбачає додаткових знань. Для встановлення такої споруди достатньо залучити чотирьох осіб, які упродовж 3-4 годин розгорнуть блокпост», – повідомили в міліції.

Блокпости на Дніпропетровщині діють вже понад року, більшість із них мають вигляд споруд, зведених з мішків із піском. На них чергують як добровольці, так і співробітники правоохоронних органів. Головне завдання блокпостів – недопущення проникнення терористів і бандформувань, перешкоджання ввезенню зброї, боєприпасів, наркотичних засобів та інших заборонених предметів, виявлення викраденого автотранспорту та повернення його власникам.

XS
SM
MD
LG